Kremet kyllinggryte med smak av kokos og macadamianøtter

19 mar

Første innlegg på den nye bloggen må feires med min favoritt rett jeg laget i går. Det er en mild og kremet gryterett med frisk smak av spennende asiatiske krydder. Gryten har en behagelig frisk duft av ingefær og sitron, og smaker kremet og frisk.

Nok til ca 4 porsjoner

Ingredienser 

Currypaste:

  • 175 g sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 30 g macadamianøtter
  • 1/8 ts tørket koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ss rapsolje

Kylling gryten:

  • 450 g kyllingfilet, i passe biter
  • 1 ss rapsolje
  • 2 bokser (ca 800 ml) kokosmelk
  • 1 ss ingefær, raspet på minste hull
  • Skallet av 1 sitron
  • 1/8 ts koriander
  • 3 laurbærblad
  • juice av 1/2 sitron
  • 2 ts akasiehonning
  • Smak til med kvernet salt og pepper
  • Gryten serveres med ris

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til curry’en i en egnet maskin og kvern/mos dette.
  2. I en varm gryte steker du kyllingen med 1 ss rapsolje og curry’en ca 5 minutter, til kyllingen er lett brunet.
  3. Deretter heller du kokosmelken, ingefær, koriander, sitronskall og laurbærblad i gryten og lar dette putre sammen i ca 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Mot slutten av koketiden heller du oppi sitronsaften, og smaker til med salt, pepper og akasiehonning.
  5. Server gryten med ris

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: