Ovnsretter er lettvint å lage. I tillegg har man muligheten til å ta oppvasken mens maten får siste finishen i ovnen. Det er deilig å kunne sette seg ned å spise uten å måtte tenke på alt man har å gjøre etterpå.
Nok til 2 personer
Ingredienser
- 2-3 kyllingfilet
- olje eller smør til steking
- 3 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske cherrytomater
- 1 boks (250 g) mascarpone
- godt med frisk basilikum
- 6 cherrytomater, delt i to
- salt og pepper
- Retten serveres sammen med kokt ris og en frisk salat
Fremgangsmåte:
- Stek sjalottløken og hvitløken i smør eller olje til den er myk.
- Tilsett en boks med hermetiske cherrytomater.
- La det småkoke i 5-10 minutter.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek i noen minutter på hver side slik at de får en fin og gyllen overflate. Sett de til side inntil videre.
- Tilsett så mascarpone og fersk basilikum i tomatsausen og la dette koke opp.
- Smak til med salt og pepper i sausen etter eget ønske.
- Hell sausen opp i en ildfast form
- Legg deretter kyllingstykkene i sausen
- Fordel til slutt de ferske cherrytomatene på toppen
- Stekes i ovnen på 200 grader celsius i ca 25 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt
- Server med ris og en frisk salat
Håper det smaker!
Den originale oppskriften finner du på BBC Good Food.
knallbra oppskrift, mascarponeost dog litt dyrt
ja, enig i at mascarponeost er litt dyrt… men utrolig god på smak:)