Knekkebrød som får magen i gang! De blir selvsagt litt tørre når de ikke inneholder noe olje, men til gjengjeld er de fettfattig og proppet fulle av fiber og næringsstoffer.
Nok til ett brett.
Ingredienser:
- 1 dl havrekli
- 100 g solsikkekjerner
- 1/2 dl linfrø
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 ts salt
- 1 ss fiberhusk
- 1,5 dl vann
Fremgangsmåte:
- Mål opp de tørre ingrediensene og bland de sammen.
- Tilsett vannet og bland røren godt.
- Deigen kan godt stå litt før du legger den på brettet.
- Legg deigen på et bakepapirkledt stekebrett og trykk den utover med hendene eller f.eks en slikkepott. La knekkebrødlaget være tynt.
- Stekes på 160 grader celsius i 20-30 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær passe stykker med et pizzahjul.
- Sett knekkebrødene inn igjen i ovnen og la de stå i ca 20 minutter på samme varme.
- Deretter tar du ut knekkebrødene og vender knekkebrødene over på en rist og sett de inn i ovenen igjen på ca 100 grader. La de stå til de er harde. Tiden de trenger avhenger av hvilken type ovn du har.
- La de avkjøle seg på rist.
Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar