Sunne og fiberrike knekkebrød

21 mai

Knekkebrød som får magen i gang! De blir selvsagt litt tørre når de ikke inneholder noe olje, men til gjengjeld er de fettfattig og proppet fulle av fiber og næringsstoffer.

Nok til ett brett.

Ingredienser:

  • 1 dl havrekli
  • 100 g solsikkekjerner
  • 1/2 dl linfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1,5 dl vann

Fremgangsmåte:

  1. Mål opp de tørre ingrediensene og bland de sammen.
  2. Tilsett vannet og bland røren godt.
  3. Deigen kan godt stå litt før du legger den på brettet.
  4. Legg deigen på et bakepapirkledt stekebrett og trykk den utover med hendene eller f.eks en slikkepott. La knekkebrødlaget være tynt.
  5. Stekes på 160 grader celsius i 20-30 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær passe stykker med et pizzahjul.
  6. Sett knekkebrødene inn igjen i ovnen og la de stå i ca 20 minutter på samme varme.
  7. Deretter tar du ut knekkebrødene og vender knekkebrødene over på en rist og sett de inn i ovenen igjen på ca 100 grader. La de stå til de er harde. Tiden de trenger avhenger av hvilken type ovn du har.
  8. La de avkjøle seg på rist.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: