Her knaser det ordentlig. Grovt mel, frø, gulrot og Solsikkeolje som alle gir en god smak og skikkelig crunch. Mye fiber som får magen i gang. Deilig helt naturell, eller med det du måtte ønske å ha på.
Nok til ett brett.
Ingredienser:
- 20 g havremel
- 1/2 del sesamfrø
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 1/2 dl linfrø
- 1/2 dl solsikkekjerner
- 90 g rugmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 – 1 ts havsalt
- 1/2 dl revet gulrot
- 1 dl vann
- 1/2 dl solsikkeolje
Fremgangsmåte:
- Bland sammen ingrediensene til en jevn røre
- Legg røren på et bakepapir kledt stekebrett
- Bruk hendene til å trykke røren utover til den er veldig tynn (evt bruk kjevle)
- Stekes midt i ovnen på 175 grader celsius i 30 minutter (NB! etter at de har stått i 10 minutter tar du ut brettet og skjærer ut passe stykker med pizzahjul, og setter brettet inn i ovnen igjen)
- Når knekkebrødene har stått i 30 minutter, taes brettet ut av ovnen og du legger knekkebrødene over på rist. Nå et tiden inne for å sjekke om evt noen skulle være ferdig (det kan være at noen helt ytters kan være ferdig). De skal være 100% sprø og harde! Men ikke brent!
- Sett risten med knekkebrødene inn i ovnen (uten bakepapir), og skru temperaturen ned til 100 grader celsius. Nå kan knekkebrødene stå i opptil 50 minutter, men du tar ut de knekkebrødene som blir ferdig underveis. Sjekk i ny og ne. Det tar ikke lange tiden før de gradvis blir ferdige. For å teste om de er ferdig, trykker du med fingeren din og ser om det gir etter/blir spor etter fingeren din, hvis ikke blir det, er de ferdig!
Håper de smaker!
Legg igjen en kommentar