Couscous med pinjekjerner og druer

11 mar

004 (2)

Et friskt og sunt tilbehør til kylling. Passer godt til hverdags, og lages i en fei.

Som tilbehør nok til ca 3 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl couscous, fullkorn
  • 3 dl kyllingkraft (evt vann + buljong)
  • 1 ss olivenolje
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 medium løk, finhakkes
  • et par håndfull med druer, delt i to
  • noen kvister fersk bladpersille, finhakket
  • 3 sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kyllingkraften, trekk pannen av platen og tilsett olivenolje og couscous. Fordel couscous godt ned i kyllingkraften og la lokket være på. Ferdig om 5 minutter.
  2. Varm opp en liten stekepanne uten fett/olje. Stek pinjekjernene lett i pannen til gyldenbrun. Legg de tilside i en skål.
  3. Slå 1 ss nøytral olje i stekepannen, og brun lett løken.
  4. Bruk en gaffel og rør litt rundt i couscousen til den blir luftig. Tilsett pinjekjernene, løken, druene og bladpersillen og rør lett rundt.
  5. Server med en 1 sitronbåt til (press sitronsaften over couscousen).

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: