Knekkebrød med Chia frø

14 apr

266 (2) knekkebrød med chiafrø

Hvis du ikke har prøvd chia frø ennå, så er dette rette tiden. Chia frø er de sorte små frøene du ser på bildet. Lag knekkebrød med disse næringsrike frøene, og nyt de ferske sammen med en deilig friskpresset juice, en kveld du har lyst på noe godt og næringsrikt:)

Chia frø er fiberrike og de tidobler seg i størrelse når de kommer i kontakt med vann. I boken av kimberly snyder står der, jeg siterer: «The ancient Aztec warriors consumed chia seeds during their conquest and long runs to help increase their stamina and endurance». Chia frø inneholder også alle de essensielle aminosyrene , og er derfor et komplett protein, i følge Snyder. De er rik på Omega-3, og i tillegg er de rik på antioksidanter, som resulterer i at frøene kan oppbevares i romtemperatur i opptil 2 år, uten at noe av næringsstoffene mister sin verdi. Linfrø, derimot, har ikke like lang holbarhet, da de ikke er like rik på antioksidanter, og bør heller oppbevares i kjøleskapet.

263 (2) knekkebrød med chiafrø

Nok til ett brett

Ingredienser

  • 1 dl havregryn, lettkokte
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl chia frø
  • 1/2 dl hvetekim
  • 50 g sammalt hvete
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 dl revet gulrot
  • 1 1/2 dl vann
  • 1/2 dl rapsolje

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen ingrediensene til en jevn røre
  2. Legg røren på et bakepapir kledt stekebrett
  3. Bruk hendene til å trykke røren utover til den er veldig tynn (evt bruk kjevle)
  4. Stekes midt i ovnen på 175 grader celsius i 30 minutter (NB! etter at de har stått i 10 minutter tar du ut brettet og skjærer ut passe stykker med pizzahjul, og setter brettet inn i ovnen igjen)
  5. Når knekkebrødene har stått i 30 minutter, taes brettet ut av ovnen og du legger knekkebrødene over på rist. Nå et tiden inne for å sjekke om evt noen skulle være ferdig (det kan være at noen helt ytters kan være ferdig). De skal være 100% sprø og harde! Men ikke brent!
  6. Sett risten med knekkebrødene inn i ovnen (uten bakepapir), og skru temperaturen ned til 100 grader celsius. Nå kan knekkebrødene stå i opptil 50 minutter, men du tar ut de knekkebrødene som blir ferdig underveis. Sjekk i ny og ne. Det tar ikke lange tiden før de gradvis blir ferdige. For å teste om de er ferdig, trykker du med fingeren din og ser om det gir etter/blir spor etter fingeren din, hvis ikke blir det, er de ferdig! Pass også på at de ikke blir brent!

271 (2) knekkebrød med chiafrø

Håper det smaker!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: