Lyst til å prøve noe nytt? Spennende suppe med smak av appelsin og fennikel. Fennikel kommer opprinnelig fra Middelhavet, men er nå blitt vanlig i mange deler av verden. Har du tilgang på fersk fennikel i grønnsaksdisken, så kan jeg anbefale å prøve denne suppen, som varmer godt nå når høsten står for tur.
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 2,5 dl gul løk, grovhakket
- 2,5 dl fennikel, grovhakket
- ett knivsodd havsalt
- 1,3 kg gulrot, delt i store biter
- 1,5 ts revet appelsinskall
- 1/4 ts malt spisskummen
- 1/8 ts malt kanel
- 1/8 ts malt allspice krydder
- 1/4 ts red pepper flakes
- 1/4 ts havsalt
- 2 liter kyllingkraft eller grønnsakskraft
- 1 ss frisk presset appelsinjuice
- 2 ts friskpresset sitronjuice
- 1/4 ts Maple Sirup
Fremgangsmåte
- Varm olivenolje i en stor gryte, og tilsett løk, fennikel og ett knivsodd salt. Stekes lett til gylden farge, ca 3-4 min.
- Bland deretter inn krydderet; appelsinskall, spisskummen, kanel, allspice krydder og red pepper flakes. Rør krydderet godt inn blant krydderet.
- Tilsett deretter gulrøttene og rør godt rundt.
- Tilsett ca 2 dl av kraften, og la dette blande seg godt inn i grønnsakene. La det koke i ca 5 minutter.
- Deretter tilsetter du resten av kraften og havsaltet. La det koke til gulrøttene er myke, ca 20 minutter.
- Når gulrøttene er myke, skal suppen kjøres glatt i en blender, stavmikser, kjøkkenmaskin eller det du måtte ha for hånden.
- Den ferdige suppen heller du tilbake i gryten, evt en tom gryte.
- Rør godt inn resten av ingrediensene; fersk presset appelsinjuice (boks juice er IKKE OK!!!), ferskpresset sitronjuice og maple syrup.
NYT!!
3 kommentar to “Gulrot, appelsin og fennikelsuppe”